Goede hardware noodzakelijk voor sterke security

Hardware security

Uiteraard zijn softwarematige securityoplossingen en het trainen van je medewerkers 2 belangrijke componenten voor een sterke cybersecurity. Maar ook je keuze voor de juiste hardware speelt hierin een flinke rol. Hardware bevat namelijk vaak standaard al diverse securityoplossingen. Door te letten op een aantal features kom je tot een krachtige combinatie van hard- en software.

Security software alleen is niet genoeg

Het aantal dreigingen neemt al jaren toe en wordt bovendien steeds diverser. Het gebruik van software alleen is niet meer voldoende om jezelf hiertegen te bewapenen. Malware is niet altijd even makkelijk meer te herkennen door security software. Dat komt doordat cybercriminelen steeds slimmere methodes verzinnen om onopgemerkt te werk te gaan.

Daarnaast zijn er vormen van cyberaanvallen waar software helemaal niet tegen beschermt. Denk bijvoorbeeld aan aanvallen op het BIOS. Hierbij wordt de communicatie tussen hardware en het besturingssysteem verstoord, nog voordat software actief is. Er zijn tegenwoordig devices beschikbaar die security op BIOS-niveau bieden, zoals de premium devices van HP.

Biometrische beveiliging helpt tegen fysieke dreigingen

Malware en hacks zijn dreigingen die vaak op afstand worden uitgevoerd. Maar daar houdt het niet mee op. Je loopt altijd het risico dat je device gestolen wordt. Is je device alleen met een password beveiligd, dan kan een beetje cybercrimineel zichzelf snel toegang verschaffen tot je bestanden.

Kies daarom altijd voor een device dat biometrische beveiliging biedt; dit is beveiliging op basis van persoonlijke kenmerken, zoals vingerafdrukscanner, irisscanning en gezichtsherkenning. Dit type beveiliging is daardoor een stuk moeilijker te kraken.

Simpel maar doeltreffend: een privacyscreen

Privacy screen

Naast digitale dreigingen en diefstal zijn er dreigingen die nog weleens over het hoofd worden gezien. Een daarvan is meekijken op andermans beeldscherm. Vooral bij werken op flexplekken kan dit voorkomen. Ook daar is tegenwoordig een handige oplossing voor: een privacyscreen. Vaak is dit een ingebouwde technologie die het scherm vanuit bepaalde hoeken onleesbaar maakt. Alleen degene die recht voor het device zit kan de informatie lezen. Een simpele maar effectieve manier om je data binnenboord te houden.

Meer weten?

Wil je meer weten over de rol van hardware in het cybersecurity totaalplaatje? Of ben je benieuwd naar de diverse diensten van DGDO voor het beschermen van je organisatie en het bewust maken van je medewerkers? Neem dan contact met ons op. Bel direct 088-633 1070 of vul onderstaand formulier in!