Zo browse je een heel stuk veiliger

Zakelijk neemt het internet een erg belangrijke rol in. Het vormt de basis van cloudapplicaties en mobiel werken. Daarnaast verschaft de digitale snelweg ons toegang tot een schat aan informatie. Toch kan browsen op internet risico’s met zich meebrengen. Daar kun je je gelukkig vrij eenvoudig tegen wapenen. Een aantal tips.

Gebruik een privacyscreen

Waar je ook werkt, je wilt natuurlijk wel dat de informatie op je beeldscherm niet voor iedereen zichtbaar is. Privacyscreens bieden hiervoor een eenvoudige maar effectieve oplossing. Privacyscreens kunnen over het scherm worden geplaatst. Ook zijn er devices beschikbaar waar deze al standaard zijn ingebouwd. Privacyscreens zorgen ervoor dat informatie niet van een afstand van het scherm kan worden afgelezen. De informatie is alleen zichtbaar voor de gebruiker. Een bijzonder handige oplossing voor de mobiele medewerker.

Browserbeveiliging

Er zijn diverse browserbeveiligingsoplossingen beschikbaar die internetten veel veiliger maken. Dit soort programma’s blokkeert de installatie van schadelijke software via de browser. Die software kan bijvoorbeeld worden geïnstalleerd wanneer je per abuis een malafide website bezoekt. Browserbeveiliging zorgt ervoor dat deze software geen kans krijgt.

Maak gebruik van VPN

Door te browsen via een VPN-verbinding minimaliseer je eveneens het risico op malwarebesmettingen. Een VPN-verbinding is, simpel gezegd, een versleutelde verbinding. VPN-abonnementen worden door verschillende providers tegen heel betaalbare tarieven aangeboden. Hiermee ben je verzekerd van een heel veilige verbinding met het internet. Geen overbodige luxe in deze tijden van groeiende online dreigingen.

Zet Mobile Device Management in

Een enorm populaire oplossing voor veiligheid op mobiele devices is het gebruik van Mobile Device Management (MDM). Hiermee kun je onder andere je belangrijke data in een sterk beveiligde aparte werkomgeving zetten. Daardoor kun je gewoon gebruik blijven maken van openbare wifi-netwerken. Data op je mobiele devices blijft daardoor veilig voor hacks en malware. Overigens blijft het af te raden om bankgegevens en dergelijke uit te wisselen via openbare wifi.

Meer weten over veiliger werken?

Wil je meer weten over veilig werken en hoe je je organisatie en medewerkers kunt wapenen tegen online dreigingen en cybercrime? Neem dan contact op met één van onze medewerkers! Bel DGDO, 088-633 1070.

[maxbutton id=”2″ ]