Nieuw cybersecurity initiatief gericht op kinderen en onderwijs

Digitaal Veilig Leren

De Gezonde Digitale Organisatie (DGDO), specialist op het gebied van cybersecurity en security awareness, lanceert een nieuw initiatief speciaal gericht op de online veiligheid van kinderen en het onderwijs: Digitaal Veilig Leren.

Digitaal Veilig Leren

Cybercriminaliteit is een steeds groter maatschappelijk probleem. Ieder jaar worden meer mensen slachtoffer van diverse vormen van cybercrime. Naast ouderen zijn vooral kinderen en jongeren kwetsbare groepen. Ze zijn een makkelijke prooi, omdat ze zich vaak nog nauwelijks bewust zijn van de online risico’s, gevaren en gevolgen. Vanwege de belangrijke rol die ‘digitale’ opvoeding en onderwijs kunnen spelen in het bestrijden en voorkomen van cybercrime heeft DGDO het platform Digitaal Veilig Leren opgericht.

Bewustwording

“Met Digitaal Veilig Leren willen wij kinderen en jongeren vanuit het onderwijs reeds bewust maken van de hedendaagse online gevaren”, vertelt Erwin Hotting, commercieel directeur van DGDO. “Dat doen we onder andere met e-learnings, workshops en klassikale trainingen, maar ook op speelse manieren zoals een cyberquiz en een cybersecurity escape room.”

Primair, voortgezet en hoger onderwijs

“Inmiddels zijn de eerste scholen bij ons aangesloten en hebben zij kennis gemaakt met de verschillende campagnes. De reacties hierop zijn positief en laten ook duidelijk zien dat er een behoefte is aan digitale opvoeding. Voor zowel primair, voortgezet als hoger onderwijs bieden wij een volwaardig programma, waarbij leerlingen en docenten de juiste tools krijgen aangeboden voor een betere online veiligheid. Ook voor ouders is er de mogelijkheid om het digitale leergedrag te volgen en hier wellicht zelf nog wat van op te steken.”

Meer weten?

Wil je meer weten over DGDO en Digitaal Veilig Leren? Of over onze diensten voor het onderwijs en het bedrijfsleven? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Bel 088-633 1070 of vul onderstaand contactformulier in.