Zo ga je als organisatie nog slimmer om met security

Security in een organisatie

Security is tegenwoordig een absolute prioriteit voor iedere organisatie. Werkplekken worden daarom vaak voorzien van maatregelen die de dataveiligheid moeten waarborgen. Toch zijn er nog veel risicofactoren die minder in het oog springen, maar niet minder gevaarlijk zijn. We delen hieronder een aantal voorbeelden hoe je als organisatie effectief omgaat met deze problematiek.  

Tips voor het omgaan van security

Waarom sterke security onmisbaar is 

Digitalisering zorgt ervoor dat steeds meer processen slimmer en efficiënter verlopen. Als gevolg daarvan stijgt de hoeveelheid digitale data. Die data kan waardevol zijn voor cybercriminelen, die via malware en hacks proberen deze te achterhalen. Het risico daarop is sterk groeiende, waardoor de noodzaak voor up-to-date en integrale security toeneemt. Veel laptops, smartphones en andere werkplekonderdelen worden daarom voorzien van securitymaatregelen. Een goede ontwikkeling, maar toch valt er op dit gebied vaak nog een wereld te winnen.

Niet alle risico’s even bekend

Het komt nog vaak voor dat niet alle werkplekonderdelen even goed beveiligd zijn. Dat komt omdat de risico’s ervan minder vaak in het oog springen. Een voorbeeld is de printomgeving. Slecht beveiligde netwerkprinters kunnen eenvoudig worden misbruikt door cybercriminelen om in te breken op het netwerk. Ook het Internet of Things is vaak een risicofactor. Steeds meer devices worden aangesloten op het bedrijfsnetwerk, en die zijn niet allemaal even goed beveiligd. Bovendien ontbreekt het vooralsnog aan securitystandaarden voor het Internet of Things, waardoor security vaak een houtje-touwtje-oplossing is. Hoe ga je nu slim om met deze zaken?

Twee paar ogen zien meer dan een

Het is niet altijd even makkelijk om zelf de regie te houden over je security. Digitalisering en de toenemende hoeveelheid dreigingen maken security steeds ingewikkelder. Niet iedere organisatie heeft de tijd, kennis of capaciteit om dat in eigen beheer te houden. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig ook niet. Laat nu je security uitbesteden bij DGDO. Het voordeel daarvan is dat je profiteert van professionele beveiliging in lijn met de GDPR (General Data Protection Regulation). Je security wordt up-to-date gehouden en je weet zeker dat alle onderdelen van je IT goed beveiligd zijn. Uitbesteden is de juiste keuze voor organisaties die geen enkel risico willen lopen.

Meer weten?

Benieuwd wat DGDO voor jouw organisatie op het gebied van security kan betekenen? Neem contact op met onze adviseurs via 088-633 1070 of vul onderstaand formulier in.