Waarom je niet meer zonder Mobile Device Management kunt

Mobile Device Management

Het aantal medewerkers dat buiten kantoor werkt neemt steeds meer toe. De smartphone vormt voor velen van hen het belangrijkste device van de werkplek. Het is dus niet verwonderlijk dat dit device steeds meer gevoelige zakelijke data bevat. En die data mag natuurlijk niet op straat komen te liggen. Mobile Device Management (MDM) ondersteunt je daarin.

Mobiele dreigingen nemen toe

Digitalisering en mobiel werken hebben ervoor gezorgd dat we steeds afhankelijker worden van data. Die data bevindt zich ook nog eens op steeds meer verschillende mobiele devices, zoals smartphones en laptops.

Mobiel werken heeft er echter voor gezorgd dat ook het aantal bedreigingen voor de dataveiligheid is gegroeid. Denk aan verbindingen met openbare en mogelijk onveilige wifi-netwerken, die vaak worden gebruikt voor hacks. Andere risico’s zijn malafide apps uit onofficiële app stores, diefstal en verlies. We willen daarom zeker weten dat data op mobiele devices doorlopend sterk is beveiligd, waar we ons ook bevinden.

Waarom ondermaatse beveiliging risicovol is

Toestellen waarvan de beveiliging niet up-to-date is zijn kwetsbaar voor online aanvallen. Denk aan besmettingen met malware, ransomware of het hacken van persoonlijke accounts. Ook gestolen of verloren devices zijn kwetsbaar; de kans bestaat dat onbevoegden toegang krijgen tot jouw data. Daardoor kunnen datalekken ontstaan, en zelfs downtime. Ook voldoe je hiermee niet aan de richtlijnen van de GDPR. Dat kan weer leiden tot grote financiële gevolgen en deuken in het bedrijfsimago. Dat zijn zaken die je organisatie flink kunnen schaden en die je dus koste wat kost wilt voorkomen.

Doorlopend beveiligd met MDM

Met MDM behoort deze problematiek snel tot het verleden. MDM biedt namelijk een complete oplossing voor het beheren en beveiligen van zakelijke devices in je organisatie. Je rolt snel beveiligingsinstellingen uit naar alle devices tegelijk en kunt zakelijke apps en data in een extra beveiligde werkomgeving plaatsen. Bij verlies of diefstal van de smartphone of laptop kun je deze op afstand blokkeren en zelfs wissen.

De kans dat onbevoegden met jouw data aan de haal gaan wordt daardoor al een stuk kleiner. MDM sluit daarmee perfect aan bij de steeds mobielere zakelijke praktijk.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Mobile Device Management en de oplossingen die wij hiervoor kunnen bieden? Neem dan contact met ons op. Bel direct 088-633 1070 of vul het formulier hieronder in.