Voorzorgsmaatregelen thuiswerken i.v.m. het coronavirus

Thuiswerken

Cybercriminelen maken misbruik van thuiswerken

Vanaf 12 maart geldt voor iedereen het advies om in verband met het coronavirus zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Helaas maken cybercriminelen hier misbruik van door met phishingaanvallen mensen te verleiden op een link te klikken of een bijlage te openen. 

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) adviseert organisaties en medewerkers voorzorgsmaatregelen te nemen om cyberincidenten te voorkomen. 

Het NCSC adviseert onder andere om gebruik te maken van een veilige verbinding met het bedrijfsnetwerk door middel van een Virtual Private Network (VPN) of andere veilige thuiswerkoplossingen. 

We zijn in een bizarre situatie terecht gekomen. Het is de verantwoordelijkheid van iedereen om er samen voor te zorgen dat gezondheidsrisico’s en de economische gevolgen daarvan zo beperkt mogelijk blijven. Samen met onze leveranciers proberen we hieraan bij te dragen. 

Onze mogelijkheden

Daarom wijzen wij jullie graag extra op de mogelijkheid om 3 maanden kosteloos en vrijblijvend gebruik te maken van:

  • Twee Factor Authenticatie (2FA): 
    2FA is een veiligere manier van inloggen. De identiteit van jou als gebruiker wordt hierbij vastgesteld door middel van 2 factoren. Naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord, heb je nog een tweede factor nodig. Dit kan in de vorm van een code die per sms naar je smartphone wordt toegestuurd. Maar een vingerafdruk, een melding die je accepteert in een mobiele app of gezichtsherkenning kan ook een tweede factor zijn.
  • Kaspersky Security for Microsoft Office 365:
    De standaard veiligheidscontroles van Microsoft bieden slechts een beperkte beveiliging. Met Kaspersky Security for Microsoft Office 365 ben je beschermd tegen bekende, onbekende en geavanceerde dreigingen. De oplossing maakt gebruik van advanced heuristics, sandboxing, machine learning en andere geavanceerde technieken om de verspreiding van phishing, ransomware, schadelijke bijlagen, spam en business email compromise (BEC) tegen te gaan.

Bron: Nationaal Cyber Security Centrum