Top 5 cybersecurity tips

Cybersecurity tips

Cybersecurity Month

Oktober is European Cybersecurity Month. Daarom zetten we de 5 belangrijkste beveiligingstips nog eens voor je op een rij.

1. Back-ups maken

Maak regelmatig back-ups van je zakelijke data en documenten. Bewaar de back-up op een veilige plek. Zo beperk je de schade als bijvoorbeeld door ransomware je bedrijfsdata gegijzeld wordt.

2. Updates installeren

Installeer updates direct. Van al je software en op alle apparaten die je medewerkers voor het werk gebruiken. Zo voorkom je dat virussen gebruikmaken van kwetsbaarheden in oude versies van programma’s. Het helpt om hiervoor automatisch updaten in te stellen.

3. Niet zomaar klikken

Klik niet zomaar op bijlagen of links in e-mails. Check altijd eerst of de afzender, de bijlage of link betrouwbaar is. Leer jezelf en ook je medewerkers valse e-mails te herkennen. Daarmee proberen criminelen zakelijke informatie te ontfutselen of malware op je computer en bedrijfsnetwerk te installeren.

4. Voorzichtig met openbare wifi

De verleiding is soms groot, maar gebruik niet zomaar openbare wifi. Hoe handig ook, openbare wifi is niet veilig. Laat je medewerkers onderweg liever alleen 4G gebruiken of verbinding maken via een beveiligde VPN-verbinding.

5. Trainen, trainen, trainen

Maak afspraken binnen je bedrijf en train je medewerkers, liefst periodiek. Zorg dat zij weten wat ze wel en niet moeten doen en hoe zij dat moeten doen om cybercrime te voorkomen.

Meer weten?

Wil je meer weten over cybersecurity en het voorkomen van cybercrime binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op, onze adviseurs vertellen je graag meer. Bel 088-633 1070 of vul het contactformulier in.