Referentiecase Visser & Visser

Referentiecase security awareness Visser & Visser

Visser & Visser verhoogt security awareness in de hele organisatie

Van ondernemers betere ondernemers maken: dat is wat Visser & Visser doet. Sinds de oprichting in 1989 ontwikkelde het tweemans accountantskantoor zich tot een succesvolle zakelijke dienstverlener met 300 medewerkers.

Van accountancy tot fiscaal advies, juridische ondersteuning, audits, HRM- of IT-diensten en meer, Visser & Visser ondersteunt, inspireert en adviseert klanten vanuit elf regionale vestingen door heel Nederland. Ook bij het zakendoen buiten de landsgrenzen.

De uitdaging

Cybersecurity staat hoog op de agenda bij Visser & Visser. “Het wordt steeds belangijker om je security op orde te hebben. Dat geldt voor ieder bedrijf, maar zeker voor ons als bedrijfskundig adviseurs”, zegt Gijske Meinster, HR-adviseur bij Visser & Visser en lid van een werkgroep rond cybersecurity awareness in het bedrijf. “We werken veel met vertrouwelijke gegevens van klanten en daar willen we integer mee omgaan. Bovendien is er de AVG waar we sinds mei 2018 aan moeten voldoen.”

Alert zijn

Mensen blijken vaak de zwakste schakel als het gaat om cybersecurity. Ze zijn zich onvoldoende bewust van de gevaren van de digitale wereld en nemen daardoor onnodig risico’s. Zo’n 80% van alle cyberincidenten wordt zelfs veroorzaakt door menselijk gedrag, zo toont onderzoek van Alert Online aan.

Ook Visser & Visser kwam tot dit besef en besloot het bewustzijn rond cybersecurity in de organisatie te verhogen. Meinster licht toe: “Gelukkig is er nooit een ernstig cyberincident geweest. Maar bij een test met een phishing mail door een externe expert bleken meerdere medewerkers toch in de val te lopen. Daar wilden we verandering in brengen. Cybercriminaliteit is heel geniepig, je moet goed op verdachte dingen letten. Onze medewerkers moeten de hoogste staat van alertheid hebben.”

De oplossing

Visser & Visser zocht contact met De Gezonde Digitale Organisatie (DGDO). DGDO helpt organisaties om zich te beschermen tegen cyberincidenten. Dat gebeurt door het bewustzijn en de weerbaarheid van medewerkers tegen cyberaanvallen te vergroten. Het bedrijf maakt daarbij onder andere gebruik van Kaspersky’s Security Awareness-programma.

“Met dit programma kon DGDO ons korte, aansprekende e-learningmodules via de cloud bieden, die je kunt inzetten wanneer je dat wilt. Het voelde direct goed. Na een vlekkeloze uitrol door DGDO werken we nu sinds een jaar met de Kaspersky-oplossing om onze security awareness te verbeteren”, aldus Meinster.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat wij voor Visser & Visser hebben gedaan, of ben je benieuwd hoe we binnen jouw organisatie de security awareness en cybersecurity kunnen verbeteren?

Neem dan contact met ons op. Vul onderstaand contactformulier in of bel direct 088-633 1070.