Partner van Alert Online

DGDO is nu ook als partner verbonden aan Alert Online. Alert Online is een initiatief dat overheid, bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap en consumenten in Nederland faciliteert en stimuleert samen te werken aan cybersecurity én hen meer cyber secure te laten handelen.

Bewust maken

Alert Online heeft als intentie een beweging op gang te brengen en consumenten meer bewust te maken van hun online en digitale veiligheid en hun digitale weerbaarheid te versterken. Gedurende het jaar organiseert Alert Online verschillende activiteiten – ook in samenwerking met partners – om aandacht te vragen voor cybersecurity.

Het zwaartepunt ligt in oktober als European Cyber Security Month. De bewustwordingscampagne Alert Online wordt medegefinancierd door het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie.

3 tips

Iedereen loopt risico om gehackt te worden. Door een valse e-mail, een foute software-update of een nepwebsite. Samen willen wij Nederland online veiliger maken, maar cybersecurity is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

Waar je ook bent, wees alert online!

  1. Beveilig alle computers, beveilig je draadloze netwerk
  2. Installeer automatisch software updates en maak regelmatig back-ups
  3. Zorg ervoor dat medewerkers bewust zijn van cyberrisico’s op het werk