ISO 27001

Certificering voor informatiebeveiliging

Met het toenemen van data en digitalisering wordt informatiebeveiliging steeds belangrijker. Informatiebeveiliging gaat over het beschermen van de beschikbaarheid, de integriteit en de vertrouwelijkheid van informatie. Het beschermen van privacygevoelige informatie heeft prioriteit. Datalekken kunnen tot serieuze problemen leiden. Daarom heeft de organisatie een systeem nodig om informatiebeveiliging te beheren.

Wat is ISO 27001?

De internationale norm voor de eisen voor een informatiebeveiligingsmanagementsysteem is ISO 27001. Het ISMS (Information Security Management System) is ontworpen om informatie adequaat en doeltreffend te beveiligen. Het doel van deze beveiliging is het borgen van het vertrouwen van klanten en andere belanghebbenden in de organisatie.

Waarom ISO 27001?

De voordelen van ISO 27001 zijn o.a.:

  • De organisatie voldoet aan de actuele wet- en regelgeving;
  • Het geeft klanten garanties voor de beveiliging van hun gegevens;
  • Je blijf de concurrentie een stap voor.

Dit systeem minimaliseert de risico’s die verbonden zijn aan het verwerken en beheren van informatie. De norm kenmerkt zich door een procesbenadering voor het plannen, implementeren, gebruiken, bewaken, evalueren, onderhouden en verbeteren van het ISMS.

Dit systeem is geschikt voor elke organisatie en kan goed geïntegreerd worden in bestaande kwaliteitsmanagementsystemen, zoals ISO 9001.

Meer informatie

Meer weten over ISO 27001 certificering? Vul onderstaand contactformulier in of bel direct 088-633 1070 en vraag naar de mogelijkheden.