Nemesys Groep breidt activiteiten uit met De Gezonde Digitale Organisatie

De Nemesys Groep, actief op het gebied van IT, telecom en energie, heeft haar activiteiten uitgebreid met een nieuw zelfstandig bedrijf: De Gezonde Digitale Organisatie (DGDO). DGDO richt zich op security awareness en helpt bedrijven digitaal gezond te worden en te blijven.

De oprichtingsakte werd deze week officieel ondertekent door DGDO-directeuren Christian Boertje en Erwin Hotting.

Sterke beveiliging belangrijker dan ooit

Het aantal bedrijven, groot én klein, dat te maken krijgt met diverse vormen van cybercrime blijft groeien. De trends op dit gebied zijn zorgelijk en benadrukken dat sterke beveiliging belangrijker is dan ooit. Bovendien wordt de wet- en regelgeving rondom datalekken en de digitale verwerking van persoonsgegevens steeds strenger met de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming per 25 mei 2018.

DGDO

DGDO helpt bedrijven om hun digitale omgeving kritisch onder de loep te nemen en werkt daarbij vanuit diverse invalshoeken gericht op de mens, de organisatie en de techniek. Vooral de menselijke factor blijkt in de praktijk vaak de zwakste schakel in de cybersecurity. Bijna 80% van alle security-incidenten en datalekken binnen bedrijven wordt veroorzaakt door de eigen medewerkers. Door middel van diverse tools, waaronder een awareness training, helpt DGDO de bewustwording te verbeteren.

Nemesys Groep

De Nemesys Groep is gevestigd in Oud-Beijerland en bestaat uit diverse zelfstandig werkende bedrijven die actief zijn op het gebied van IT, telecom en energie.