MKB ondervindt problemen bij beveiliging klantgegevens

Veel mkb-bedrijven vinden het lastig om grip te houden op de beveiliging van klantgegevens. Uit onderzoek van Kaspersky Lab blijkt dat 66% van de bedrijven hiermee worstelt, onder andere door een gebrek aan kennis. Het uitbesteden van beveiliging kan dit soort problematiek echter eenvoudig oplossen.

Cloud maakt beveiliging lastiger

De beveiligingsproblemen hebben te maken met de toenemende rol van de cloud in het mkb. Van de bedrijven tot 50 medewerkers maakt 56% gebruik van cloudoplossingen, zoals Software-as-a-Service. Bij bedrijven met 50 tot 250 medewerkers is dit 73%.

De cloud stelt organisaties bovendien in staat mobieler te werken; data en productiviteitstools zijn via de cloud immers altijd en overal beschikbaar. Dat is goed voor de productiviteit en medewerkerstevredenheid. Deze ontwikkelingen maken het beveiligen van de onderliggende infrastructuur echter steeds moeilijker. Veel organisaties hebben niet langer de kennis in huis om dit zelf te doen.

Beveiligingsbeleid vaak niet helder

De meeste mkb-bedrijven zijn zich wel bewust van de gevaren die ondermaatse beveiliging met zich meebrengt. Het probleem zit hem echter vaak in het feit dat veel organisaties niet weten wie er verantwoordelijk is voor de dataveiligheid. In veel gevallen wordt gedacht dat dit volledig de verantwoordelijkheid is van de leverancier van de clouddienst. Dat is natuurlijk lang niet altijd het geval.

Kaspersky Lab raadt organisaties dan ook aan in kaart te brengen wie verantwoordelijk is voor de cloudplatforms, gevoelige data en bedrijfsprocessen. Op die manier kan er veel sneller worden ingespeeld op ontwikkelingen én worden risico’s al een stuk kleiner.

Uitbesteden beveiliging biedt uitkomst

Tegenwoordig kan de beveiliging van zakelijke IT en data volledig worden overgenomen door gespecialiseerde partijen. IT en data worden hierbij op afstand beheerd tegen een vast bedrag per maand. Organisaties hoeven zo niet zelf te investeren in dure oplossingen en kennis. Bovendien stelt het hen in staat om zich volledig te richten op de kernactiviteiten van de onderneming. Tegelijkertijd profiteren zij van professionele continue beveiliging op basis van hoge standaarden.

Meer weten?

Wil je meer weten over cybersecurity en beveiligingsbeleid? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking! Bel 088-633 1070.

[maxbutton id=”2″ ]