Kennisproeverij: een fitte digitale organisatie

Verhage & Van der Laan organiseert i.s.m. De Gezonde Digitale Organisatie (DGDO) op donderdag 7 maart een interessante kennisproeverij. Hierin staan de fitheid en gezondheid van je organisatie én je medewerkers centraal. Hoe gaan zij om met moderne techniek en ‘sociale druk’ in dit digitale tijdperk?

Invloed van digitalisering

De vergaande digitalisering heeft steeds meer invloed op ons dagelijks leven. Social media heeft je organisatie waarschijnlijk veel goeds gebracht. Het gebruik ervan kan echter ook de nodige risico’s met zich meebrengen.

Een onhandige tweet of bericht kan leiden tot reputatieschade zowel voor de organisatie als voor de medewerker. Onjuist gebruik van digitale media kan ook de deuren van je organisatie wijd openzetten voor ongewenste gasten.

Digistress en verzuim

Daarnaast kan het continue in verbinding staan met allerlei media leiden tot onrust en spanning. Medewerkers hebben het idee dat ze altijd bereikbaar moeten zijn.

Zakelijk en privé gebruik van bijvoorbeeld Whatsapp loopt steeds meer door elkaar heen, waardoor er steeds minder scheiding is tussen werk- en privétijd. Consequentie, de balans tussen werk en privé raakt steeds verder zoek, de druk wordt groter en er is minder tijd voor ontspanning en herstel.

We zien daardoor helaas steeds meer medewerkers uitvallen met burn-out klachten. Digitale ontwikkelingen en social media bepalen dus steeds meer de fitheid van je organisatie en de medewerkers die hierin actief zijn.

Experts aan het woord

Erwin Hotting, cybersecurity specialist bij DGDO, zal daarom tijdens deze kennisproeverij met een aantal praktische voorbeelden ingaan op de veranderende digitale wereld. DGDO maakt organisaties, inclusief hun medewerkers, digitaal gezond.

Door een snel veranderde digitale wereld, verandert ook de Europese wet-en regelgeving op het gebied van privacy. Tijdens de kennisproeverij zal hij ook ingaan op de laatste ontwikkelingen van cybercriminaliteit en tips geven hoe je het kunt herkennen en wat je er als organisatie tegen kunt doen.

Petra van Driel, verzuimpreventiespecialist bij Verhage & Van der Laan, gaat in op hoe je hier als werkgever en werknemer mee kunt omgaan. Hoe voorkom je dat een burn-out ontstaat maar ook dat medewerkers in een born-out terecht komen en de rol die social media hierin speelt.

Kom ook kennis proeven!

Signaleer jij ook een toenemend aantal (digi)stress gerelateerde verzuimgevallen, of wil je meer informatie over hoe je jouw organisatie digitaal veilig kunt maken of houden? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op donderdag 7 maart.

Programma kennisproeverij

  • Vanaf 17.15 uur: Ontvangst met soep en broodjes
  • 18.00 uur: Welkom door Rob de Zwart, directeur van de Nemesys Groep en introductie door Marko Verhage, directeur van Verhage & Van Der Laan CAG
  • 18.15 uur Kennissessie rondom de rol en effecten van social media door Erwin Hotting en Petra van Driel
  • 19.15-19.45 uur Koffie en mogelijkheid tot stellen van vragen

Locatie

Deze (gratis) kennisproeverij vindt plaats bij de Nemesys Groep, Aston Martinlaan 2 in Oud-Beijerland. Er is hier voldoende parkeergelegenheid.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden. Neem je een collega mee? Dat kan uiteraard. Vermeld dan wel graag zijn of haar naam in het daarvoor bestemde veld.