Extra bescherming met twee factor authenticatie

Twee factor authenticatie

Twee factor authenticatie (2FA)

Met twee factor authenticatie voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je cybersecurity. Naast “iets wat de gebruiker weet” (het wachtwoord), is als tweede factor “iets wat de gebruiker heeft” (vaak een mobiele telefoon) nodig.

Oplossing tegen zwakke of gestolen wachtwoorden

Het merendeel van alle datalekken wordt veroorzaakt door zwakke of gestolen wachtwoorden. Binnen een organisatie wordt hetzelfde wachtwoord vaak voor meerdere systemen gebruikt of worden korte, simpele wachtwoorden aangemaakt en met elkaar gedeeld. Dit werkt makkelijk voor medewerkers, maar heeft als keerzijde dat hackers eenvoudig toegang kunnen verkrijgen tot bedrijfssystemen en opgeslagen persoonsgegevens als wachtwoorden gestolen of geraden worden.

Naast het hebben en naleven van een wachtwoordbeleid, is een van de meest effectieve manieren om dit risico weg te nemen én te voldoen aan AVG-voorschriften het gebruik van twee factor authenticatie. Deze oplossing zorgt ervoor dat anderen, zelfs als zij de gebruikersnaam en het wachtwoord van een account achterhalen, over onvoldoende informatie beschikken om toegang tot systemen en data te verkrijgen. Er is namelijk een extra beveiligingslaag (tweede factor) nodig om de identiteit van de gebruiker te bevestigen bij het inloggen.

Twee factor authenticatie

ESET Secure Authentication

Met de twee factor authenticatie-oplossing van ESET, ESET Secure Authentication, beschik je over een extra authenticatielaag op systemen waar gevoelige data wordt verwerkt. Bijvoorbeeld een VPN-verbinding, Remote Desktop Protocol of clouddiensten. Daarnaast worden authenticatieverzoeken gelogd, zodat er altijd inzichtelijk is wie er wanneer heeft ingelogd.

Voordelen:

ESET Gold partner
  • Voorkom datalekken;
  • Voldoe aan GDPR compliance vereisten;
  • Eenvoudig voor gebruikers;
  • Beveilig mobiele apparaten.

Meer informatie over twee factor authenticatie?

Wil je meer weten over twee factor authenticatie om je bedrijfssystemen en data extra te beveiligen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel direct 088-633 1070.