DB KeukenGroep traint medewerkers met cybersecurity e-learning

DB KeukenGroep

De DB KeukenGroep is specialist in keukens en badkamers. Met ruim 250 medewerkers, verdeeld over 7 vestigingen, stellen zij dagelijks alles in het werk om de beste keukens en sanitair te leveren door héél Nederland.

DB KeukenGroep logo

De visie van DB is daarbij gericht op een solide en betrouwbare organisatie, met enthousiaste medewerkers die streven naar de hoogste klanttevredenheid. Dat vraagt tegenwoordig ook om een helder beleid op het gebied van AVG en security awareness. De DB Keukengroep werkt hierin samen met De Gezonde Digitale Organisatie (DGDO).

Het e-learning programma geeft bewustwording bij onze medewerkers. Cybercrime wordt steeds geraffineerder, dus wij hechten er belang aan dat onze mensen hier kennis van krijgen.

Wapenen tegen toenemende cyberdreiging

“Met de komst van de AVG-wet en de steeds verder toenemende cyberdreigingen zijn wij een jaar geleden gestart met het security awareness programma van DGDO”, vertelt Leendert van der Klooster, systeem- en netwerkbeheerder bij de DB KeukenGroep. “Wij hebben gekozen voor een e-learning traject omdat het onze medewerkers de vrijheid geeft om zelf te bepalen wanneer zij, binnen een bepaalde termijn uiteraard, een module willen volgen. In het begin moesten zij daar soms aan wennen, maar inmiddels is er draagvlak en snappen zij de achterliggende gedachte en het belang van security bewustzijn.”

“Ook binnen de directie en het management zijn de ervaringen positief”, vervolgt Leendert. “Het programma geeft bewustwording bij onze mensen. Cybercrime wordt steeds geraffineerder, dus wij hechten er belang aan dat onze mensen hier kennis van krijgen. Het geeft hen ook handelingszekerheid in gevallen die verdacht lijken. In die zin draagt het naast een stuk kennis, ook bij aan een stuk werkplezier en dat vinden wij een belangrijk punt binnen onze organisatie.”

Alerte medewerkers

Op de vraag welke effecten van het security awareness programma merkbaar zijn binnen de organisatie, zegt Leendert: “Dat de bewustwording onder medewerkers beter is geworden merk je bijvoorbeeld aan het aantal vragen dat wij als ict-afdeling krijgen. Mensen zijn alerter bij e-mails van vreemde afzenders of met rare links. Ze trekken eerder bij ons aan de bel om te vragen of iets wel of niet veilig is. Hierdoor zijn we als organisatie beter in staat om risico’s te beperken, dreigingen buiten de deur te houden en waardevolle gegevens te beschermen.”

E-learning programma op maat

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die DGDO kan bieden voor jouw organisatie en onze visie op cybersecurity, AVG en andere relevante onderwerpen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Bel direct 088-633 1070 of vul onderstaand formulier in.