CSG Willem van Oranje test security bewustzijn van medewerkers

CSG Willem van Oranje

CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland is een regionale school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. De school heeft twee vestigingen en telt zo’n 1750 leerlingen en 165 personeelsleden.

Vooral de phishing simulatie heeft intern veel stof doen opwaaien. En dat is positief, want dat vergroot het security bewustzijn binnen de organisatie.

Security bewustzijn als aandachtspunt

Gezien de grote hoeveelheid privacygevoelige informatie binnen een onderwijsinstelling ziet ‘De Willem’ security bewustzijn onder de medewerkers als een belangrijk aandachtspunt. Mede daarom hebben zij een Security Awareness Diagnose laten uitvoeren door De Digitale Gezonde Organisatie (DGDO).

Stof opwaaien

CSG Willem van Oranje logo

André van Herk, directeur Stafbureau bij de scholengemeenschap, vertelt hierover: “Om te monitoren wat onze medewerkers wel of niet weten over cybersecurity en privacygevoelige informatie hebben wij een Security Awareness Diagnose laten uitvoeren door DGDO. Vooral de phishing simulatie heeft intern veel stof doen opwaaien. En dat is positief, want dat vergroot het security bewustzijn binnen de organisatie. We gaan aan de hand van de uitkomst van de diagnose dan ook zeker weer verdere acties ondernemen op het gebied van cybersecurity en awareness.”

Security awareness diagnose

Ben je benieuwd naar het bewustzijn en het kennisniveau rondom cybersecurity van de medewerkers binnen jouw organisatie? Wil je meer weten over de mogelijkheden van een awareness diagnose, of een phishing simulatie? Neem dan contact op met DGDO voor een vrijblijvende kennismaking. Bel direct 088-633 1070 of vul onderstaand formulier in.