5 manieren om je mobiele device te beveiligen

Veel medewerkers zijn allang niet meer afhankelijk van een vaste computer of telefoon op de kantoorwerkplek. Steeds vaker maken zij gebruik van mobiele devices zoals laptops en smartphones. Het maakt hen bereikbaarder en flexibeler, maar ook kwetsbaarder voor datalekken. Hacks via onveilige verbindingen, diefstal en verlies vormen extra risico’s. Met deze 5 tips dring je deze effectief terug.

Sterke pincodes en wachtwoorden

Een inkoppertje, maar toch het vermelden waard. De pincode is vaak de eerste beveiligingsbarrière bij gebruik van de smartphone. Vervang de standaardcode van de fabrikant zo snel mogelijk door een unieke code. Voor laptops en smartphones is het verstandig om een sterk wachtwoord te kiezen. Denk aan een lange combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale karakters.

Biometrische beveiliging

Steeds meer devices zijn voorzien van biometrische beveiliging. Dit is beveiliging op basis van persoonlijke kenmerken. Voorbeelden zijn iris- en vingerafdrukscanning en gezichtsherkenning. Omdat persoonlijke kenmerken uniek zijn is deze vorm van beveiliging erg sterk. Toegang tot het device door onbevoegden wordt daardoor al een stuk lastiger. Als je toestel biometrische beveiliging ondersteunt is het zeer aan te raden hier gebruik van te maken.

Gebruik een privacyscreen

Als je werkt in een mobiele ruimte wil je natuurlijk voorkomen dat meekijkers je scherm kunnen aflezen. Dat kun je realiseren door een privacyscreen te gebruiken. Dit zijn covers die je over het scherm van je laptop kunt plaatsen. Daardoor is het scherm onleesbaar voor anderen. Een simpele en heel effectieve manier om je data te beveiligen.

Gebruik een toestelcover

Toestelbeveiliging beperkt zich niet tot softwarematige acties. Ook valpartijen, stootjes of waterschade liggen op de loer. Je kunt dit soort schade makkelijk tegenhouden door het gebruik van een toestelcover. Er is ruime keuze uit covers die je toestel beschermen tegen gebruikersschade. Zo waarborg je de functionaliteit van je toestel.

Mobile Device Management

Mobile Device Management (MDM)-oplossingen bieden complete beveiliging van mobiele devices. Mobiele data en verbindingen kunnen worden versleuteld. Ook kan er een aparte zakelijke werkomgeving worden aangemaakt. Apps en bestanden in deze omgeving zijn zo extra goed beveiligd. Ook biedt MDM de mogelijkheid om gestolen of verloren devices op afstand te blokkeren en wissen.

Meer weten?

WIl je meer weten over het beveiligen van je mobiele devices of over cybersecurity in het algemeen? Neem vandaag nog contact op met DGDO, wij zijn je graag van dienst. Bel 088-633 1070.

[maxbutton id=”1″ ]